dimarts, 22 de febrer del 2011

Mini-Cake "Increible Hulk"

   Per què Increible Hulk?, doncs és ben senzill, la major part de vegades quan veiem alguna cosa de color verd que ens sorpren, a molts quasi sempre ens ve al cap el prota de la mítica serie televisiva.
   Per aquest motiu, quan he pensat quin nom donar-li a un pastís de color verd ha estat senzillament aquest.
   Us el presento:
Abans de guarnir-lo, semblava l'esponja del bany ! (però mooooolt més bò).
     Ja us vaig comentar a l'entrada de la tortuga que anava fent provatures amb diferents colorants i quan el blau el barreiges a la massa d'un coc ón has afegit prèviament vainilla en pols (col·loquialment "Potax"), doncs enlloc d'un "pitufo" t'hi apareix un "Hulk" (això passa a les millors families, no sempre es pot saber el color del que neixerà).
   Si voleu saber els ingredients aquí us els indico, (precalenteu el forn a 180º al començar). Amb aquestes quantitats podeu fer un coc de mida normal, es a dir, per un motllo de 26 cm, o bé utilitzar com jo un recipient més petit i en surtiran 2 o 3, també dependrà de l'alçada que volgue que tinguin.  
   En aquest cas he utilitzat una cassoleta de fang rústica de 13 x 6'5 de les de fer sopa de ceba.
   Anem per feina, ens caldrà:
- 3 ous
- 3 gots de iogurt de farina tamitzada per evitar gromolls, especial reposteria. Jo la compro o bé al super (Carrefour mateix en té marca pròpia) o al forn.
- 2 gots         "     de sucre que desfarem amb els ous
- 1 got          "      de llet sencera
- 1 got          "      d'oli de girasol
- 1 cullerada sopera rasa de Flam Potax
- Gotes de colorant "blau" (jo el vaig comprar al Carrefour de la marca Vahiné, n'hi van 3 - vermell, groc i blau-)
- 1 sobre de llevat Royal
   També es pot utilitzar (i el resultat és força bó) farina Bizcochona que venen al Mercadona, que ja dur el llevat incorporat i ja no caldria utilitzar el Royal.
   Bé, crec que més o menys algún cop haureu fet o intentat fer un coc, tanmateix us explico com el faig jo.
Ja us he indicat que precalenteu el forn a l'inici i en un bol mitjanet i tirarem els ous sencers amb el sucre. Batem bastant amb varilles fins a desfer pràcticament el sucre i que la massa quedi esponjosa i de color groc suau.
   Ara hi afegirem els líquids: l'oli i la llet. Continuem batent amb decisió.
   A continuació la farina tamitzada, el Potax i el Royal (si no tenim Bizcochona). Ara hi afegim el colorant fins aconsseguir el tò més o menys desitjat (penseu que un cop cuit es rebaixa una mica). El colorant no hi dóna gens de sabor, per la qual cosa no heu de tenir por de passar-vos.
  I tachaaan..., cap dins el motllo escollit, prèviament untat de greix (oli o mantequilla) i enfarinat o bé folrat amb paper de forn que resulta el més còmode i net.
   Per la versió mini dins la cassoleta recomano lo del paper, donat que aquestes tenen una forma abombada que dificultaria l'extracció del coc un cop hagi pujat i sigui cuit.
   No sóc gens partidaria de donar temps de cocció ja que cada forn és un món, però per començar cal donar alguna referència. En el meu utilitzo la funció dalt-baix (que és la recomanada pel fabricant en qüestions de reposteria) i a 170º (prefereixo "lento pero seguro"). Hem de calcular que un coc de 26 cm sol trigar uns 35/40 min., i aquest més petit potser se'n va cap els 25. Tot dependrà de lo líquida que resulti la massa.
   De totes maneres recomano no obrir la porta i, si són de les de vidre i hi doneu un copet sec al vidre, veureu com la massa vibra. Això vol dir, evidentment, que encara no és cuit. Torneu-ho a provar en uns minuts en funció de si ens ha vibrat molt o poc. Quan vegeu que s'ha enrosit de sobre i ja no vibra la superfície, llavors ja us podeu aventurar a obrir una mica el forn i, amb molt de compte, punxeu al mig amb un pal de broxeta (són més llargs i no et cremes tant). Si surt totalment sec, ja podeu tancar i el deixeu 5 min. amb el forn apagat. Si encara surt brut de massa líquida, el deixarem uns 10 min. i tornem a provar. Anirem afegint de 5 en 5, tot depenent de si era o no molt líquid.
   Quan l'enretirem del forn el treiem del motllo i sobre una rexeta (la del microones va perfecte) el deixem refredar completament.
Aquí el teniu dins la cassoleta de fang amb la seva 
germaneta rosa, destinada a ser  La Tortuga Presumida.



Comparativa amb un motllo estàndar de magdalena per tal de fer-vos una idea de la mida dels mini-cakes.
   Si el voleu farcir com a la imatge, feu 2 talls transversals i hi exteneu Nutella,  melmelada, mantequilla o allò que més us hi agradi.
   I en el cas de voler-lo cobrir amb cobertura de xocolata com aquest, teniu dues opcions. O bé agafeu Nutella directament -el problema és que mai us quedarà presa i embruta molt per menjar-lo amb els dits (ho dic per la canalla i la seva robeta que segurament sou vosaltres qui l'haureu de netejar després)-, o bé cobertura de xocolata:
   Jo la faig ben rapideta  en desfer igual quantitat de xocolata Postres Nestlé que de crema de llet 35% greixosa. Uns segons al micro (si us passeu es cremarà la xocolata i s'ha de llençar, per tant millor anar afegint minuts que no plorar), ho remenem fins que es desfaci i es barregi tot bé (si teniu mini-varilles, millor) amb una forquilla per tal que agafi cos i en calent ho tireu per sobre el coc a sobre la rexeta (on prèviament haurem posat o bé un plat o bé el mateix paper del coc). Ho repartiu bé i si voleu adornar-lo jo he utilitzat ametlla a làmines també del Mercadona.
   Espero que us hagi resultat útil l'explicació i Bon Profit !!!

Fins la setmana vinent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada