dissabte, 28 de gener del 2012

Coc de Xocolata

   La recepta que utilitzo més habitualment és la del iogurt una mica modificada:
- 4 ous
- 240 gr. de sucre = 2 mesures de iogurt
- 120 gr. de farina de força = 2 mesures de iogurt (la podem trobar al Mercadona)
-  90 gr. de cacao en pols = 1 mesura de iogurt (també del Mercadona)
- 2/3 de mesura de iogurt d'oli (d'oliva, girasol o mantequilla liquida)
- 1 mesura de iogurt de llet sencera o 1 iogurt
- 1 sobre de llevat Royal o del Lidl.
- 1/3 de culleradeta de sal
Forma de preparació
   Normalment precalentarem el forn a 180ª, tot i que el meu cou perfectament a 170ª, potser triga una mica més, però no s'abaixen i pugen força. I ara, comencem:
separo les clares del rovells i les munto junt a la meitat de sucre i la sal a tota velocitat a la Kitchen Aid uns 3 min. fins que estan fermes.



    Quan estan al punt, podem capgirar el bol i no cauen.
   A part, amb varilles manuals, munto els rovells amb la resta de sucre fins aconseguir una masa groc pàlid i que el sucre es vegi incorporat. Afegim els líquids (llet i l'oli) i continuem barrejant fins a integrar-ho tot molt bé.
  Tamitzem la farina junt al cacao i el llevat i ho anem incorporant poc a poc, barrejant-ho bé amb les varilles. En aquest punt hi podem afegir els gustos que desitgem aportar: licor, cafè, fruits secs, etc.
Si hi afegim algún líquid i trobem que ens ha liquat massa, podem afegir-hi una mica més de farina, abans d'incorporar poc a poc les clares muntades i sense remenar massa, tan sols ho emboliquem amb la masa lentament fins que es fonguin amb el conjunt.
   Un cop finalitzat podem afegir-hi trosets o gotes de xocolata.
   Ara tirem la massa dins el motlle que hem seleccionat i que hem untat d'oli i enfarinat o forrat de paper de forn (molt pràctic i dóna aquest aspecte rústic). Ho enfornem mínim 35 min. i probarem si és cuit obrin lleugerament i punxant al mig i en dos o tres llocs, amb una broxeta i ha de sortir neta, sense gens de pasta líquida. En cas de que encara sigui cru, ho deixarem en intervals de 10 min. fins que surti totalment net. Si veiem que quasi és cuit, també podem tancar el forn i deixar-lo 5 min. que s'acabi de coure amb la calor residual.
Corona d'avellanes, nous i gotes de xocolata.
Amb cobertura de xocolata.
   
Plum cake amb cobertura de xocolata.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada