dissabte, 28 de gener del 2012

Santa Maria de Siurana

    En aquesta ocasió la persona a qui va destinat el pastís és una enamorada de Siurana (al Priorat).
Per aquest motiu he pensat -ja que torno a tenir carta blanca i tota la confiança- de fer quelcom que fos força significatiu per ella: l'església de Santa Maria.
   L'únic inconvenient és el fet de que es tracta d'un pastís per 40 persones i encara no domino massa el tema de les proporcions. Es per això que he preferit tirar llarg i elaborar cinc cocs de diferents gustos que configuren l'església i els penyasegats tan típics de Siurana.
    Per simplificar he utilitzat com element comú la masa triplicada del coc de xocolata (ara amb la KitchenAid ja ho puc fer) i he aconsseguit els següents cocs:
1- La base: sense fruits secs per si hi ha al·lèrgies. Farcit de ganaxé de crema de cacao amb avellanes i almíbar de xarrup de mores.
2- Amb Dolç d'Englora 2006 i cacahuets xocolatejats picats. Farcit de ganaxé de xocolata negra i almíbar de mores.
3- Pell de taronja, avellanes i Cointreau. Farcit de ganaxé de philadelphia amb xocolata amb llet, crema de cacao amb avellanes i suc de taronja. (No hi ha recepta, ho he fet a ull fins trobar-li el punt). Almíbar de Cointreau.
4- Base de l'església: coc amb nous. Farcit de ganaxé de xocolata i crema de cacao amb avellanes. Almíbar de mores.
5 - Teulada: mig coc de cafè i pell de mandarina amb ametlles i xocolata blanca trossejada, ja que hi haurà gent a qui no agrada la xocolata negra. Farcit de ganaxé de xocolata blanca i almíbar de mores.
   Resultat final: un pastís de 35x17x25 i quasi 4,5 kg.
Elements decoratius de vegetació en fondant.
Església i penyasegat forrat de fondant i pintat a mà. Roques d'arròs inflat xocolatejats.
Per molts anys, Monsín!! I ...visca Siurana!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada